Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 10
8
KÖT T
M Ö R A K Ö T T B I TA R , S A F T I G A B I F FA R & M U S T I G A G R Y T O R
KARL JOHAN SVAMPBIFFAR
FYLLD KÖTTFÄRSLIMPA
500 g blandfärs
1 dl vatten
1 msk Löksoppa*
1 msk Karl Johan svampsoppa*
500 g nötfärs
2 dl matlagningsgrädde
½ -1 dl vatten
½ dl crème fraiche
½ pkt fetaost
5 stora soltorkade tomater i olja
2-3 msk Löksoppa*
1-2 tsk Köttbuljong*
2 ½ tsk Paprikakrydda*
1 ½ tsk Vitlökskrydda*
riven ost
Blanda samtliga ingredienser och forma
till biffar. Stek på medelhög värme.
HETA KRYDDBIFFAR
500 g köttfärs
3-4 msk vatten
2-3 msk Löksoppa*
1-2 msk Chilikrydda*
Rör ned Chilikrydda* och Löksoppa*
i vatten. Tillsätt färsen och blanda väl.
Forma biffar och stek på medelhög värme.
MEDELHAVSBIFFAR
500 g nötfärs
½ rödlök
30 g panko
1 ägg
50 g fetaost
1 msk Medelhavsmix* eller Italy-mix*
Finhacka rödlöken och smula fetaosten.
Blanda alla ingredienser i en skål. Forma
biffar i önskad storlek och stek. Avnjut
tillsammans med potatis, sallad och en
god dipp.
Sätt ugnen på 175-200°. Rör ut
Köttbuljong*, Paprikakrydda* och
Löksoppa* i vatten. Blanda ned nötfärsen
och platta ut till en rektangulär platta.
Blanda fetaost, crème fraiche, soltorkade
tomater och Vitlökskrydda*. Lägg röran
på den tillplattade färsen och rulla ihop.
Grädda i ugn i ca 45 min. När 10 minuter
återstår, slå på grädden och riven ost.
KÖTTFÄRSLIMPA NAPOLITANE
1 kg köttfärs
1 dl crème fraiche
2 msk Sås Napolitane*
2 tsk Lökkrydda*
1 tsk Havsörtsalt*
1 msk dijonsenap
Sätt ugnen på 200°. Rör ner Sås
Napolitane*, Lökkrydda*, Havsörtsalt* och
senap i crème fraiche. Tillsätt köttfärsen
och blanda väl. Forma till en limpa i en
ugnsfast form och låt stå orörd i ugnen
första halvtimmen. Ös sedan flera gånger
med skyn som bildas tills den är klar.