Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 11
KÖT T
M Ö R A K Ö T T B I TA R , S A F T I G A B I F FA R & M U S T I G A G R Y T O R
HAMBURGARE
HET KÖTTFÄRSSOPPA
500 g köttfärs
½ dl mjölk
2-3 msk Löksoppa*
Vitlökskrydda*
Grillkrydda*
400 g nötfärs
500 g potatis
200 g morötter
2 gula lökar
1 ½ l vatten
2 msk margarin eller olja
1 dl färdig Sås Napolitane*
2 tsk Köttbuljong*
1 msk Paprikakrydda*
1-3 tsk Tacokrydda*
1-2 tsk Vitlkökskrydda*
1 tsk Chilikrydda*
1 dl persilja
Blanda samtliga ingredienser och forma
till hamburgare. Stek på medelhög värme.
KEBAB
500 g köttfärs
3-4 msk vatten
2-3 msk Tacokrydda*
1-2 tsk Vitlökskrydda*
1 tsk Lökkrydda*
Sätt ugnen på 200°. Blanda kryddorna i
vatten och tillsätt sedan färsen, blanda
väl. Kavla ut smeten tunt, ca 2mm, mellan
två bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca
5 minuter. När den är klar släpper den i
kanterna från bakplåtspappret och har
fått lite färg. Klipp eller skär i strimlor.
Servera i bröd med sallad och kebabsås
eller med klyftpotatis.
KÖTTBULLAR
400 g köttfärs
3 msk Löksoppa*
2-4 msk vatten
Blanda allt och rulla köttbullar. Stek i
stekpanna eller på långpannai i ugn i 1015 minuter på 225°.
Skiva potatisen tunt, grovriv morötterna
och hacka löken. Fräs färsen i en gryta
med margarin. Tillsätt löken och låt fräsa
en stund. Koka Sås Napolitane* enligt
anvisning på burken. Smaka av med
Tacokrydda* till lagom styrka. Blanda med
köttfärsen och resten av kryddorna. Lägg
i en kastrull med morötter, potatis, vatten
och Köttbuljong*. Låt koka i 20 minuter.
Smaka av och tillsätt hackad persilja.
9