Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 12
10
KÖT T
M Ö R A K Ö T T B I TA R , S A F T I G A B I F FA R & M U S T I G A G R Y T O R
OST- & SKINKPAJ
SNABB ”RISOTTO”
Pajdeg:
200 g smör el. margarin
3 ½ dl vetemjöl
2 msk vatten
4 portioner ris
400 g nötfärs
Grönsaksbuljong*
1 lök
200 g ärtor
1-2 tsk Lökkrydda*
en nypa Peppakrydda*
Fyllning:
300 g osttärningar eller riven ost
300 g skinktärningar
2 ägg
2 dl mjölk
1 krm Pepparkrydda*
1 tsk Nahrom*
1 tsk Paprikakrydda*
½ dl riven ost
Sätt ugnen på 175°. Knåda samman
samtliga ingredienser för pajdegen.
Förgrädda med folie runt kanterna i 10
min. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda
med Pepparkrydda*, Paprikakrydda* och
Nahrom*. Lägg ost och skinka i pajskalet.
Häll över äggstanningen och grädda i
ugnen i ca 30 min. Servera med sallad och
dressing.
Tips! Pröva att ersätta 1 ½ dl vetemjöl med
grahamsmjöl. Du kan också köpa och
använda en färdig pajdeg.
Koka ris med Grönsaksbuljong*. Stek
lök och tillsätt nötfärs när löken är
mjuk och lite transparent. Krydda med
Pepparkrydda* och Lökkrydda*. Blanda ris
och köttfärs med ärtor. Servera gärna med
”Mumsiga såsen”.
Tips! Experimentera med smakerna
genom att krydda med Italy-mix* eller
Curry* och att tillsätta andra grönsaker
såsom majs och paprika.