Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 13
11
KORV
U N D E R B A R A M AT R ÄT T E R M E D K O R V
KRÄMIG KORVGRYTA
KORV STROGANOFF
4 tjocka korvar
½ liten burk majs
1 ½ dl vatten
½ dl grädde
200 g färskost
1 dl parmesanost
3 msk chilisås
2 tsk Medelhavsmix* eller Italy-mix*
1-2 tsk Köttbuljong*
700 g falukorv
1 gul lök
3 dl grädde
1 dl mjölk
½ msk mjöl
2 msk sötstark senap
2-3 msk tomatpuré
Skär korvarna i skivor och bryn i smör
tills de fått fin färg. Häll på vatten, majs,
chilisås, Köttbuljong* och Medelhavsmix*
eller Italy-mix*. Låt puttra några minuter.
Lägg i färskost och grädde. Låt sjuda i 10
minuter. Riv ner parmesanost och låt den
smälta. Servera med ris.
LUNCHLÅDA
4 st lunchkorvar
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 gul lök
1 burk champinjoner
2 msk Sås Napolitane*
1 krm Pepparkrydda*
1 krm Havsörtsalt*
Skiva lunchkorvarna i 1 cm tjocka skivor.
Hacka löken och champinjonerna. Bryn
allt var för sig och lägg i en kastrull. Häll
över spadet från champinjonerna. Krydda
med Sås Napolitane*, Pepparkrydda* och
Havsörtsalt*. Häll i matlagningsgrädde
och låt sjuda i 10 minuter. Servera med
pasta, ris eller potatis.
Tips! Kan även användas som fyllning i
pitabröd tillsammans med sallad.
1 krm Pepparkrydda*
1 tsk Vitlökskrydda*
1 ½ tsk Havsörtsalt*
Skär falukorven i strimlor och finhacka
löken. Bryn i en klick smör tills det får
lite färg. Blanda grädde, mjölk, senap,
tomatpuré, mjöl, Pepparkrydda*,
Vitlökskrydda* och Havsörtsalt* i en
kastrull, vispa såsen slät. Tillsätt lök och
falukorv och låt det koka ihop. Servera
med ris.
KORV- & POTATISGRYTA
600 g falukorv
6 potatisar
1 lök
2 dl matlagningsgrädde
½ dl ketchup
2 msk tomatpure
1 tsk Grönsaksbuljong*
2 tsk Paprikakrydda*
1 tsk Vitlökskrydda*
Skala och dela potatisen i mindre bitar,
koka i Grönsaksbuljong* tills den är nästan
klar. Finhacka lök och skär falukorven
i mindre bitar. Bryn tillsammans med
Vitlökskrydda*, salt och peppar. När löken
är mjuk, tillsätt resterande ingredienser.
Lägg i potatisen och låt sjuda ett par
minuter. Servera med grönsallad.