Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 14
12
KYCKLING
RIK TIGT SMARRIGA RECEPT MED KYCKLING
CURRYKYCKLING
MANGO CHUTNEY KYCKLINGGRYTA
1 kg kycklingfilé
5 dl crème fraiche
½ purjolök
200 g svamp
1 dl cashewnötter
2 tsk Kycklingbuljong*
2 tsk Kycklingkrydda*
1 tsk Curry*
3 kycklingfiléer
2 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
2 rågade msk mango chutney
1 tsk Kycklingbuljong*
1-2 tsk Vitlökskrydda*
1-2 tsk Curry*
1-2 tsk Citronpeppar*
Tärna kycklingen och bryn i smör. Blanda
kyckling med övriga ingredienser i en
kastrull och värm. Servera med ris.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och
bryn dem. Tillsätt övriga ingredienser och
låt koka upp, sjud sedan i 5 min. Servera
med jasminris, en god sallad och bröd.
HET HONUNGSKYCKLING
4 kycklingfiléer
1 dl japansk soja
1 dl honung
½ dl risvinäger
2 msk Paprikakrydda*
1 msk Chilikrydda*
Skär kycklingen i bitar eller skivor. Blanda
med kryddorna och bryn i stekpanna
ett par minuter tills genomstekt. Lägg åt
sidan och häll soja, honung och risvinäger
i samma stekpanna. När såsen börjat
bubbla, låt sjuda ett par minuter under
omrörning tills den blir lite tjockare.
Tillsätt kycklingen och rör ihop. Servera
direkt med ris och inlagda grönsaker.
Tips! För mer eller mindre hetta, justera
mängden Chilikrydda*.
ASIATISK KYCKLING
4 kycklingfiléer
2 burkar kokosmjölk, light
1 purjolök, den gröna delen
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1-2 tsk mald ingefära
1 tsk Köttbuljong*
1 msk Vitlökskrydda*
1 msk Tacokrydda*
2 tsk Citronpeppar*
Arrowrot el. maizenaredning
Strimla kycklingfiléerna, purjolöken och
paprikan. Fräs kycklingen och purjolöken
i lite matfett. När detta fått färg tillsätt
paprikan och strö över ingefära. Klicka
i buljongen och låt fräsa i 2-3 min.
Häll i kokosmjölken och krydda med
Vitlökskrydda*, Citronpeppar* och
Tacokrydda*. Låt koka i ca 5 min och red
av med arrowrot eller maizena till önskad
konsistens.