Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 15
13
KYCKLING
RIK TIGT SMARRIGA RECEPT MED KYCKLING
CHICKEN NUGGETS
VINMARINERAD KYCKLING
500 g kycklingfärs
2 msk vatten
1 msk Löksoppa*
1 msk Tacokrydda*
½ dl riven ost
ströbröd
1 dl vitt vin
1 tsk Kycklingbuljong*
2 tsk Kycklingkrydda*
1 tsk Paprikakrydda*
kycklingfilé eller kycklingklubba
Rör ihop samtliga ingredienser och rulla
små bollar. Rulla i ströbröd och lägg på
bakplåtspapper. Platta till bollarna med en
gaffel och grädda i ca 15 minuter på 200°.
Servera med ris och currysås.
Tips! Chicken nuggets går att frysas in.
KRÄMIG KYCKLING- & SVAMP PASTA
4 kycklingfiléer
300 g champinjoner
5 dl crème fraiche
1 tsk Köttbuljong*
2 tsk Grillkrydda*
1 tsk Lökkrydda*
½ tsk Pepparkrydda*
1 nypa Vitlökskrydda*
1 nypa Chilikrydda*
Krydda kycklingfiléerna med Grillkrydda*
och stek i stekpanna på medelhög värme
så att kycklingen får fin yta. Sänk sedan
värmen och stek kycklingen ytterligare
ett par minuter eller tills genomstekt.
Skär kycklingen i 5 mm tjocka skivor och
lägg åt sidan. Dela eller skiva svampen
till önskad storlek och stek i smör. Värm
upp crème fraich på medelhög värme och
tillsätt Köttbuljong*, resten av kryddorna
och svampen. Låt sjuda ett par minuter
och tillsätt sedan kycklingen. Servera med
pasta och njut!
Låt kycklingen ligga i marinaden över
natten. Stek filéerna i stekpanna eller
klubborna på galler i ca 1 timme på 175°.
ITALIENSK KYCKLING
3 kycklingfiléer
2 dl crème fraiche
1 ½ dl matlagningsgrädde
1 gul lök
6-8 soltorkade tomater
1 tsk Grönsaksbuljong*
1 tsk Medelhavsmix* eller Italy-mix*
½ tsk Marinadkrydda*
Stek lök och tomater i lite smör. Dela
filéerna i mindre bitar och stek dem i
olivolja. Blanda ihop och tillsätt grädde,
crème fraiche och kryddor. Låt sjuda 10
minuter och servera sedan med pasta.