Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 16
14
KYCKLING
RIK TIGT SMARRIGA RECEPT MED KYCKLING
SNABBA KYCKLINGSPETT
GRÄDDIG KYCKLINGSOPPA
2 stora kycklingfiléer
1 msk olivolja
1-2 tsk Holidaymix*
1 tsk flytande honung
en skvätt soja
600 g kycklingfilé
1 l vatten
2 dl crème fraiche
1 lök
1 paprika
½ purjolök
1 burk majs
2 tsk Kycklingbuljong*
2 tsk Paprikakrydda*
2 tsk Kyckingkrydda*
en nypa Chiikrydda* eller Curry*
Tärna kycklingen och blanda marinaden.
Låt kycklingen marinera i kylen i ett par
timmar. Trä kycklingen på grillspett och
lägg på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i
ca 8 minuter på 225°.
Tärna kyckling, lök, paprika och
purjolök. Stek kyckling tillsammans
med lök, paprika, Paprikakrydda* och
Kycklingkrydda*. När kycklingen är
genomstekt häll över allt i en gryta och
tillsätt vatten och Kycklingbuljong*. Låt
sjuda i 10 minuter. Tillsätt purjolök, majs
och crème fraiche. Låt sjuda ytterligare 5
minuter. Servera med ett gott bröd.
SNABB KYCKLINGPASTA
LÄTTA BJUDKYCKLINGEN
2-3 kycklingfiléer
2 dl crème fraiche
½ dl riven ost
1 msk Kycklingkrydda*
½ tsk Havsörtsalt*
Strimla och stek kycklingen med
Havsörtsalt*. Lägg i en ugnsfast form,
blanda Kycklingkrydda* med crème
fraiche och häll över filéerna. Gratinera i
ugn i 200° tills det är genomvarmt, ca 20
minuter.
2 kycklingfiléer
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ tsk dijonsenap
½ tsk Kycklingbuljong*
1 ½ tsk Parsillade*
1 krm Vitlökspeppar*
olivolja
maizena
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och
stek dem i olivolja. Krydda med Parsillade*
och Vitlökspeppar*. När kycklingen är
genomstekt, häll på matlagningsgrädde
och smaka av med senap och
Kycklingbuljong*. Red av såsen med
maizena. Servera med färsk bandspagetti.