Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 17
15
KYCKLING
RIK TIGT SMARRIGA RECEPT MED KYCKLING
KYCKLING I UGN
KYCKLINGENCHILADAS
400 g kycklingfilé
1 paprika
2 tomater
1 påse bladspenat
4 dl crème fraiche
1 msk Parsillade*
Kycklingkrydda*
1 dl riven ost
4 stora eller 8 små tortillasbröd
4 kycklingfiléer
1 stor gul lök
1 msk smör
1 ½ tsk salt
1 röd paprika
ca 200 g färska champinjoner
2 dl crème fraiche
1 ½ tsk Kycklingbuljong*
1-2 tsk Paprikakrydda*
1-2 tsk Chilikrydda*
½ tsk Vitlökskrydda*
1 påse riven ost
Stek kycklingen och krydda med
Kycklingkrydda*. Lägg i en ugnsfast form.
Lägg på bladspenaten, paprika i bitar och
klyftad tomat. Blanda crème fraiche med
Parsillade*, Kycklingkrydda* och den rivna
osten. Slå på över kycklingen. Gratinera i
ca 20 min på 200°.
KYCKLINGGRATÄNG
4 kycklingfiléer
6 dl crème fraiche
5 dl vispgrädde
1 purjolök
½ gul lök
1 ½ påse gratängost
1 påse nachochips
2 msk Sallads-mix*
1 msk Nahrom*
1 tsk Tacokrydda*
1 tsk Curry*
Hacka lök och purjolök. Blanda med
crème fraiche och kryddor. Tillsätt
kycklng skuren i bitar. Fördela i 2 smorda
ugnsfasta formar. Strö över riven ost och
häll över vispgrädden. Krossa nachochips
i lagom stora bitar och strö över. Grädda i
ca 15 min på 225°.
Sätt ugnen på 200°. Strimla kycklingen
samt skala och hacka löken. Bryn lök
och kyckling i smör. Tillsätt kryddorna.
Hacka paprika och fräs tillsammans med
champinjoner. Rör ner crème fraiche och
Kycklingbuljong*. Låt koka ihop någon
minut. Fyll 4 stora eller 8 små tortillasbröd
med röran. Rulla ihop dem och lägg i en
ugnssäker form. Strö över rikligt med ost.
Gratinera i 10-15 minuter. Servera med
grekisk tomatsallad eller en grönsallad.