Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 19
17
FISK & SKALDJUR
FISK & SKALDJUR FÖR HELA SLANTEN
FISKPINNAR
HONUNGS- & CHILILAX
1 fiskblock av torsk, hoki eller sej
ströbröd
Citronpeppar* eller Limepeppar*
2 bitar lax
1 msk flytande honung
2 msk olja
1 tsk Chilikrydda*
½ tsk Citronpeppar*
1 nypa salt
Tina fiskblocket så det precis går att skära
i “fiskpinnebitar”. Blanda 2 delar ströbröd
med 1 del Citronpeppar*. Rulla varje
bit i kryddblandningen och stek i smör.
Servera med potatis- eller blomkålsmos.
Blanda marinaden och pensla laxbitarna.
Stek i lite smör tills de fått en fin färg.
FISKKROKETTER
LAX- & PERSIKATACOS
400 g fisk
1 ägg
2-3 msk vetemjöl
1-2 msk smör
1 tsk Grönsaksbuljong*
½ tsk Havsörtsalt*
½ tsk Lökkrydda*
ca 300 g lax
4 fullkorn tortillabröd
1 knippe vårlök
1 persika
½ avokado
1 lime
1 msk olja
1 tsk Chilikrydda*
Dela fisken i bitar och kör i en
matberedare några sekunder. Tillsätt ägg,
mjöl och kryddor, kör några sekunder
till. Blöt händerna och forma till något
avlånga ”bullar”. Stek i smör och servera
med potatis och en god sås.
LAXSPETT MED LIME
500 g lax
1-2 msk smör
1 lime eller citron
2-3 tsk Limepeppar*
Skär laxen i kuber och trä på grillspett.
Pensla med smör och pressa över lime
eller citron. Krydda generöst med
Limepeppar*. Grilla spetten i 6-7 minuter
eller tills de fått fin färg. Servera med
örtpotatis och varma grönsaker.
Skär vårlöken till små ringar. Skär persika
och avokado till kuber. Stek laxen i olja i ca
4 minuter på varje sida. Dra isär laxen med
två gafflar och fördela över tortilla bröden.
Lägg på persika, avokado och vårlök. Strö
över Chilikrydda* och pressa över lime,
servera omedelbart.