Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 21
19
FISK & SKALDJUR
FISK & SKALDJUR FÖR HELA SLANTEN
ENKEL FISKGRATÄNG
SENAPSSILL
600 g torskfilé
2 ½ dl mellangrädde
1 tsk Grönsaksbuljong*
2 tsk Parsillade*
1 påse riven ost
1 burk urvattnad inläggningssill
½ msk socker
1 dl olja
½ dl crème fraiche
2-4 tsk Senapskrydda*
Sätt ugnen på 225°. Lägg torsken i en
ugnsfast form och strö över Parsillade*.
Häll på grädde, tillsätt Grönsaksbuljong*
och strö över riven ost. Grädda i 15-25
minuter tills fiskköttet är vitt.
Skölj sillen i kallt vatten. Blanda allt och låt
stå i kylen över natten.
FISKBIFF MED DILL
500 g fiskfilé, t.ex. sej eller torsk
1 dl grädde
1 dl ströbröd
2 tsk dill
½ tsk Citronpeppar*
1-2 msk smör
Finhacka fisk i små bitar när den är iskall.
Finhacka dill och blanda med fisk, grädde
och Citronpeppar*. Forma till 8 st biffar
och vänd i ströbröd. Stek biffarna i smör
på medelhög värme i 3-4 minuter på
vardera sida.
LAXBURGARE
500 g lax
1 dl vatten
5 msk Löksoppa*
Limepeppar* eller Citronpeppar*
Finhacka laxen eller mixa i en
matberedare. Tillsätt Löksoppa*, kryddor
och vatten. Forma bollar och stek. Servera
med potatis och en god örtsås.
SNABB VITLÖKSSILL
1 burk löksill
2 dl crème fraiche
1-2 tsk Vitlökskrydda*
Skölj sillen i kallt vatten. Blanda allt och låt
stå i kylen över natten.
CURRYSILL
1 burk lök- eller inläggningssill
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk Curry*
1 liten finhackad lök
1 litet syrligt äpple i små bitar
Skölj sillen i kallt vatten. Blanda allt och låt
stå i kylen över natten.