Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 22
20
V E G E TA R I S K T
G OT T M E D S MA K E R F R Å N VÄX T R I K E T
HET KRISPIG TOFU
ZUCCHINIBIFFAR
1 block tofu
1 msk kokossocker
2 msk majsstärkelse
2 tsk Paprikakrydda*
2 tsk Chilikrydda*
1 tsk Vitlökskrydda*
1 tsk Lökkrydda*
½ tsk salt
½ zucchini
½ gul lök
1 ägg
1 liten burk kikärtor, 190g
50 g rostade cashewnötter
1-2 tsk Vitlökskrydda*
Havsörtsalt*
Pepparkrydda*
Lägg ett block tofu mellan två
kökshanddukar och sätt något tungt
ovanpå, låt pressa i 5-10 minuter. Blanda
kokossocker, majsstärkelse och kryddor.
Skär tofun i kuber och blanda med olja.
Tillsätt tofun i kryddblandningen. Grädda
på en plåt med bakplåtspapper i 20
minuter på 200°.
Riv zucchini och krama ur vätskan.
Skala och grovhacka lök. Finhacka
cashewnötter. Mixa kikärtorna med lök
och Vitlökskrydda*. Blanda ner zucchini,
cashewnötter och ägg. Smaka av med
Havsörtsalt* och Pepparkrydda*. Forma
smeten till biffar och stek dem i en
stekpanna med smör eller olja tills de får
en gyllenbrun färg.
Tips! Kokossocker kan ersättas med
rörsocker.
HET LINSGRYTA
2 ½ dl linser
2 morötter
1 rödlök
5 dl kokosmjölk
3-4 dl vatten
1 tsk Grönsaksbuljong*
2 msk Curry*
3 tsk Vitlökskrydda*
1 tsk Chilikrydda*
Finhacka lök och morötter och fräs i
lite olja tillsammans med kryddorna.
Tillsätt linser och fräs i en minut. Tillsätt
Grönsaksbuljong*, kokosmjölk och vatten.
Låt sjuda i ca 20 minuter. Servera med ris
och Naan.
KIKÄRTSBIFFAR MED INGEFÄRS-TE
250 g kokta kikärtor
2 morötter
1 ägg
½ dl havremjölk
1 ½ msk Ingefärs-te*
½ tsk gurkmeja
1 krm kanel
1 krm Chilikrydda*
1 nypa Havsörtsalt*
1 nypa Pepparkrydda*
Mixa kikärtor till en slät smet tillsammans
med kryddor, Ingefärs-te*, mjölk och
Chilikrydda*. Riv och blanda ner morötter,
samt ägg. Forma biffar och stek i rikligt
med smör eller olja. Servera gärna med
yoghurt blandat med honung och salt.