Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 24
22
V E G E TA R I S K T
G OT T M E D S MA K E R F R Å N VÄX T R I K E T
POTATIS- & VITKÅLSOPPA
POTATIS- & PURJOLÖKSOPPA
1 kg potatis
1 litet vitkålshuvud
1 gul lök
4 msk olja
2 tsk Vitlökskrydda*
1-2 tsk Paprikakrydda*
1 tsk Pepparkrydda*
1 tsk Grönsaksbuljong*
500 g potatis
1 purjolök
1 l vatten
4 tsk Grönsaksbuljong*
1 tsk Lökkrydda*
½ tsk Pepparkrydda*
Skala potatisen och koka den riktigt
mjuk i vatten med Grönsaksbuljong*.
Använd en kastrull på minst 6 liter.
Strimla vitkålen och hacka löken. Slå av
och spara potatisvattnet. Mosa potatisen
och häll tillbaka vattnet. Tillsätt vitkål
och lök och fyll sedan på med vatten tills
önskad konsistens. Tillsätt Vitlökskrydda*,
Paprikakrydda* och Pepparkrydda*. Låt
sjuda i 15-20 minuter.
LINSSOPPA
1 ½ l vatten
4 ½ dl röda linser
2 stora potatisar
1 morot
1 lök
1 tomat
3 msk olivolja
1 tsk Grönsaksbuljong*
2 msk Curry*
Skala potatis och morot och skär i kuber.
Hacka lök och tomat. Fräs löken i en
kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna
och låt koka tills potatis och linser är klara.
Servera med Naan.
Skala potatisen och skär i kuber. Hacka
purjolöken. Koka upp vatten och tillsätt
Grönsaksbuljong*. Häll i potatis, purjolök
och kryddor. Låt koka ihop tills potatisen
är klar. Mixa med stavmixer och avnjut
med ett gott bröd.
Tips! För en inte helt slät soppa, spara
undan några slevar soppa innan du mixar.
OMELETTMUFFINS
3 ägg
20 g babyspenat
40 g röd paprika
50 g körsbärstomater
½ dl vatten
½ msk olivolja
2 tsk Finessa*
Smörj en muffinsplåt med olja. Lägg
spenat i botten och följ upp med tärnad
tomat och paprika. Vispa samman ägg,
vatten och Finessa*. Häll över grönsakerna
i muffinsformarna och grädda i 15-20
minuter på 200°.