Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 25
V E G E TA R I S K T
G OT T M E D S MA K E R F R Å N VÄX T R I K E T
KARL JOHAN SVAMP- & SQUASHPAJ
LÖKPAJ
Pajdeg:
100 g smör eller margarin
2 ½ dl vetemjöl
1-2 msk vatten
Pajdeg:
100 g smör eller margarin
2 ½ dl vetemjöl
1-2 msk vatten
Fyllning:
2 ägg
1 ½ dl mjölk
2-3 dl riven ost
1-2 gula lökar
1 mellanstor squash
1 msk smör
2-3 msk Karl-Johan svampsoppa*
2-3 tsk Nahrom*
en nypa Pepparkrydda*
Fyllning:
3 ägg
4 dl mjölk
4 gula lökar
1-2 dl vatten
2 dl färdig Sås Napolitane*
2-3 tsk Grönsaksbuljong*
1 krm Pepparkryddda*
1 msk olja
en påse riven ost
Finfördela smör och vetemjöl till en grynig
massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt
ihop. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen
på 225°. Kavla ut degen och klä pajformen
med den. Nagga degen med en gaffel.
Förgrädda i ca 10 min. Hacka lök och fräs
i margarin. Skölj och skiva squash i 1 cm
tjocka skivor. Stek sedan på båda sidor tills
de har en fin färg. Lägg löken i pajformen
och den stekta squashen ovanpå. Krydda
med Nahrom*. Vispa ihop ägg, mjölk, KarlJohan svampsoppa* och Pepparkrydda*.
Häll äggstanningen över squashen och
strö över osten. Grädda i ca 25 minuter
tills pajen fått fin färg.
Finfördela smör och vetemjöl till en grynig
massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt
ihop till en deg. Låt vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen och
klä pajformen med den. Nagga degen
med en gaffel. Förgrädda i ca 10 min.
Hacka lök och fräs i olja. Tillsätt vatten
och Grönsaksbuljong*. Låt koka på svag
värme tills vattnet nästan ångat bort och
löken blivit genomskinlig. Häll färdig Sås
Napolitane* i botten på pajskalet. Lägg
sedan på löken. Vispa samman mjölk, ägg
och Pepparkrydda* och häll över löken.
Strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 1
timme, eller tills den har stannat.
Tips! Du kan byta ut squash mot broccoli,
som kokas mjuk i Grönsaksbuljong*
istället för att stekas.
23