Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 26
24
TILLBEHÖR
P I F FA T I L L D I N M AT R ÄT T M E D E T T G O T T T I L L B E H Ö R
VARM POTATISSALLAD
POTATISMOS
600 g potatis
2 dl crème fraiche
1 tsk Vitlökskrydda*
1 tsk Grönsaksbuljong*
1 knippe gräslök
500 g mjölig potatis
3 dl mjölk eller grädde
2-3 msk smör
2-3 tsk Grönsaksbuljong*
Nahrom*
Lökkrydda*
Skala, tärna och koka potatisen. Koka upp
creme fraiche med Grönsaksbuljong och
Vitlökskrydda*. Häll av potatisen när den
den är klar och blanda ner i såsen. Klipp
ner gräslök. Servera till fisk eller grillat.
SNABBA POTATISGRATÄNGEN
200 g potatis
2 dl grädde
en påse gratängost
Löksoppa*
Smörj en ugnsfast form och varva skivad
potatis och Löksoppa*. Häll över grädde
och strö på osten. Grädda i ca 50 minuter
eller tills potatisen är mjuk på 200°.
Tips! Höj värmen mot slutet för en
krispigare yta.
HASSELBACKSPOTATIS
6-8 potatisar
½ dl färdig Grönsaksbuljong*
Parsillade*
Sätt ugnen på 250°. Skala potatisarna
och skär jack i dem. Lägg dem på en plåt,
pensla med Grönsaksbuljong* och strö
på Parsillade*. Grädda i ugnen 40-60 min,
pensla ett par gånger under tillagning.
Skala och skär potatisen i bitar. Koka
tillsammans med Grönsaksbuljong*. Mosa
potatisen och rör i smöret. Värm mjölk
eller grädde och blanda med potatisen
till önskad konsistens. Krydda rikligt
med Nahrom* och Lökkrydda*. Smaka
eventuellt av med Pepparkrydda*.
UGNSBAKAD SMÖRPOTATIS
800 g fast potatis
50 g smör
1-2 tsk Vitlökskrydda*
1 tsk Pommes frites-krydda*
riven ost
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatis
i tunna skivor. Smält smör och tillsätt
kryddor. Lägg potatisen i en ugnsfast form
och häll över smörblandningen. Blanda
väl och strö över riven ost. Grädda i ca 35
minuter eller tills potatisen är mjuk och
lite frasig.