Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 27
25
TILLBEHÖR
P I F FA T I L L D I N M AT R ÄT T M E D E T T G O T T T I L L B E H Ö R
TREVECKORSSALLAD
RABARBERCHUTNEY
1 kg vitkål
800 g morötter
en halv purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 ½ dl vinäger
½ dl socker
½ dl rapsolja
½ dl olivolja
1 msk Sallads-mix* eller Finessa*
1 msk Havsörtsalt*
400 g rabarber
2 st rödlökar
1 msk ättika 24%
½ dl vatten
3 ½ dl socker
1 tsk riven ingefära
8 st torkade aprikoser
1 msk Curry*
½ msk Chilikrydda*
1 ½ tsk Pepparkrydda*
1 ½ tsk salt
Strimla grönsakerna. Koka upp vinäger,
olja och socker under omrörning. Häll i
grönsakerna och blanda. Förvara kallt i en
lufttät förpackning i upp till 3 veckor.
Skär rabarbern i små bitar och hacka
löken fint. Koka rabarber, lök, ättika och
vatten i ca 10 minuter. Tillsätt resten
av ingredienserna och låt koka i ca 30
min under omrörning. Låt svalna innan
servering.
FRÄSCH COLESLAW
4 dl riven vitkål
1-2 rivna morötter
2 dl crème fraiche
1 msk Sallads-mix*
Blanda och låt stå kallt 1-2 timmar före
servering.
GRILLADE CHAMPINJONER
champinjoner
2 msk olja
1 msk Marinad*
1 tsk Lökkrydda*
1 krm Chilikrydda*
en skvätt kinesisk soja
Blanda marinaden och tillsätt svampen.
Låt marinera i kylen 1 timme. Trä svampen
på grillspett och grilla i ca 5 minuter.
Tips! Kan även tillagas i ugn i 175-200°.
ORZO MED PARMESANOST
2 dl orzo eller risoni
2 msk smör
1 dl finriven parmesanost
1 tsk Kycklingbuljong*
1-2 tsk Grillkrydda* eller Italy-mix*
Fräs orzon i smör några minuter tills
de fått lite färg. Häll på vatten enligt
förpackningens anvisningar samt buljong.
Koka upp och låt sjuda med lock på låg
värme i 10-15 minuter tills vätskan är
absorberad. Blanda ned parmesanost och
krydda. Servera med fisk eller kyckling.
TIPS!
Genom att variera tillbehör när du
serverar en köttbit eller fisk kan du få helt
olika smakupplevelser.