Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 3
1
A L P N A E R I N G S FAV O R I T E R
VÅ R A B Ä S TA R E C E P T
MUMSIGA SÅSEN
FESTFILÉ
2 dl crème fraiche
1 tsk Vitlökskrydda*
1 tsk Grönsaksbuljong* eller
Grönsaksbuljong Puro*
1 fläskfilé
Parsillade*
Vitlökspeppar*
Tips! Du kan även blanda kokt potatis och
klippt gräslök i såsen för en riktigt god
potatissallad som kan serveras varm eller
kall.
Putsa filén och rulla den i Parsillade*
och Vitlökspeppar*. Bryn utsidan i en
stekpanna och lägg sedan hela filén i
en ugnsfast form i ugnen. Stek i 90° tills
köttet når en innertemperatur på 64°. Tag
ut köttet och låt vila i någon timme. Skär
3-4 mm tunna skivor och servera på en
bädd av ruccola. Strö över riven parmesan
och avsluta med att ringla över lite
balsamvinäger.
SNABBA PIZZAMACKAN
HONUNG- & CHILI LAX
Sås Napolitane*
Italy-Mix* eller Medelhavsmix*
riven ost
2 bitar lax
1 msk flytande honung
2 msk olja
1 tsk Chilikrydda*
½ tsk Citronpeppar*
1 nypa salt
Sjud såsen tills ingredienserna löser sig.
Servera sedan den här ljuvliga såsen varm
eller kall till grillat kött, som grönsaksdipp
eller som fyllning till bakad potatis!
Bred Sås Napolitane* på en bit
bröd, krydda med Italy-Mix* eller
Medelhavsmix* och strö över ost.
Gratinera i ugnen tills osten fått en fin
färg.
FRÄSCH COLESLAW
4 dl riven vitkål
1-2 rivna morötter
2 dl crème fraiche
1 msk Sallads-mix*
Blanda och låt stå i kylen 1-2 timmar före
servering.
Blanda marinaden och pensla laxbitarna.
Stek i lite smör tills de fått en fin färg.
VITLÖKSBRÖD
valfritt bröd
75g rumstempererat smör
1-2 tsk Parsillade*
Blanda smör med Parsillade* och bred på
önskat bröd. Grädda sedan i ugnen i 175°
tills brödet är gyllene.