Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 30
28
SÅS
S Å S E R S O M LY F T E R S M A K E R N A T I L L N YA H Ö J D E R
MUMSIGA SÅSEN
KALL LIMESÅS
2 dl crème fraiche
1 tsk Vitlökskrydda*
1 tsk Grönsaksbuljong* eller
Grönsaksbuljong Puro*
2 dl crème fraiche
1 pressad citron eller lime
½ tsk Citronpeppar* eller Limepeppar*
2 msk flytande honung
Blanda och sjud såsen tills ingredienserna
löser sig. Servera sedan den här ljuvliga
såsen varm eller kall till grillat kött, som
grönsaksdipp eller som fyllning till bakad
potatis!
Blanda samtliga ingredienser och låt stå
kallt en stund före servering.
Tips! Du kan även blanda kokt potatis och
klippt gräslök i såsen för en riktigt god
potatissallad som kan serveras varm eller
kall.
KEBABSÅS
1 ½ dl gräddfil
1 dl färdigblandad Napolitane Sås*
1 liten gul lök
Vitlökskrydda*
Pepparkrydda*
Tacokrydda*
Blanda samtliga ingredienser och smaka
av med kryddorna. Låt stå kallt ca 1 timme
före servering.
FRÄSCH SÅS
3 dl gräddfil
2 msk smörgåsgurka
½ syrligt äpple
1 tsk Nahrom*
1 tsk Vitlökskrydda*
Finhacka smörgåsgurka och äpple. Blanda
tillsammans med gräddfil och kryddor.
Serveras kall till fisk eller grillat.
KALL SÅS TILL PANERAD FISK
1 burk crème fraiche
½-1 tsk Citronpeppar*
½-1 tsk Sallads-mix*
Saften av en halv citron
Blanda till en god sås och servera till fisk.
REMOULADSÅS
HET MEXIKANSK GRILLSÅS
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 dl bostongurka
1 ½ tsk Nahrom*
½ tsk Citronpeppar*
1 liten burk ananas
2-3 msk Sås Napolitane*
1 tsk Pepparkrydda*
Rör samman allt. En kall sås som passar
bra till bland annat fisk.
TIPS!
En god sås, varm eller kall, har förmågan
att lyfta nästan vilken maträtt som helst.
Mixas i matberedaren. Kokas i 5 min.