Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 31
SÅS
S Å S E R S O M LY F T E R S M A K E R N A T I L L N YA H Ö J D E R
KLASSISK GRÄDDSÅS
OSTSÅS
3 dl vatten
3 dl valfri grädde
2 tsk Köttbuljong*
1-2 tsk vinbärsgelé
en skvätt kinesisk soja
Maizena
3 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
½-1 tsk Kycklingbuljong*
en nypa Vitlökskrydda*
Maizena
Koka upp alla ingredienser och red av
såsen med Maizena.
CHORONSÅS
2 dl mjölk
1 msk Bearnaisesås*
1 msk Sås Napolitane*
Koka upp mjölk och rör ned Bearnaisesås*
och Sås Napolitane*. Låt sjuda ett par
minuter. Servera med grillat kött, potatis
och andra rotfrukter.
FOYOTSÅS
2 dl mjölk
2 msk Bearnaisesås*
½-1 tsk Köttbuljong*
Blanda och värm. Perfekt som en enkel
pastasås med lite strimlad skinka, som
vit sås i lasagne eller som gratängsås till
blomkål och andra varma grönsaker.
SALSASÅS
2 dl vatten
2 msk Sås Napolitane*
1-2 msk sweet chilisås
1-2 tsk Vitlökskrydda*
1 tsk Chilikrydda*
Koka upp samtliga ingredienser och låt
sjuda någon minut. Servera varm eller kall.
Tips! Du kan byta ut chilisåsen mot 3-4
msk krossad ananas på burk.
ÖRTSÅS
2 dl mjölk
2 msk Bearnaisesås*
½-1 tsk Citronpeppar*
2 dl grädde
3 dl vatten
1 gul lök
½ citron
1 ½ tsk Köttbuljong*
2-3 tsk Italy-mix*
1 tsk Vitlökskrydda*
2 msk mjöl
smör
Koka upp mjölk och rör ned Bearnaisesås*
och Citronpeppar*. Låt sjuda ett par
minuter. Servera till lax, ägg eller
grönsaker.
Fräs löken i smör och tillsätt mjöl, grädde,
vatten, Köttbuljong* och kryddor. Pressa
ca 1 msk citron över och låt puttra i ca 10
minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp mjölk och rör ned Bearnaisesås*
och Köttbuljong*. Låt sjuda ett par
minuter. Serveras med fördel till kötträtter.
HOLLANDAISESÅS
29