Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 33
DIPP
D I P P E R T I L L G R Ö N S A K E R , P O TAT I S & G R I L L AT
RANCHDIPP
HONUNGS- & SENAPSDIPP
2 dl crème fraiche
1 tsk Lökkrydda*
1 tsk Paprikakrydda*
2 dl crème fraiche
2 msk kornig senap
1 msk flytande honung
2 tsk Parsillade*
Blanda alla ingredienser väl och ställ i
kylskåp en stund före servering.
CHILIDIPP
2 dl crème fraiche
2 tsk Chilikrydda*
en skvätt ketchup
Blanda alla ingredienser väl och ställ i
kylskåp en stund före servering.
GRÖNSAKSDIPP
2 dl crème fraiche
1-2 tsk Sallads-mix*
Blanda alla ingredienser väl och ställ i
kylskåp en stund före servering. Gott till
morot och gurkstavar.
VITLÖKSDIPP
2 dl crème fraiche
1-2 tsk Vitlökskrydda*
Blanda alla ingredienser väl och ställ i
kylskåp en stund före servering.
HUMMUS
1 burk kikärtor
2 dl crème fraiche
3 tsk Vitlökspeppar*
Mixa ihop ingredienserna i en
matberedare eller med en stavmixer.
Blanda alla ingredienser väl och ställ i
kylskåp en stund före servering.
MANGO- & CURRYDIPP TILL KYCKLING
2 dl crème fraiche
½ dl Mango chutney
1-2 tsk Curry*
1 tsk Grönsaksbuljong*
ev lite Vitlökskrydda*
Blanda alla ingredienser väl och ställ i
kylskåp en stund. Servera med en kall
pastasallad eller till kyckling med sallad
och pitabröd.
MANGODIPP MED STING
1 mango
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk Curry*
1 nypa Chilikrydda*
Mixa en halva mango med vinäger och
kryddor. Finhacka den andra halvan och
blanda med den mixade röran. Låt stå
kallt en stund före servering.
31