Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 34
32
RÖROR
RÖROR FÖR ALLA SMAKER
LAXRÖRA
SKINKRÖRA
2 laxfiléer
4 msk crème fraiche
1-2 msk majonnäs
½ tsk Citronpeppar* eller Limepeppar*
ca 200g rökt skinka i skivor
2 dl crème fraiche
2 msk rödlök
½ tsk lökkrydda
1 nypa Pepparkrydda*
1 nypa Vitlökskrydda*
Krydda laxen med Citronpeppar*. Stek i
stekpanna på låg värme ett par minuter
eller till genomstekt. Lägg över i en skål
och dra isär laxen med hjälp av två gafflar.
Låt svalna och tillsätt sedan crème fraiche
och majonäs. Rör om och smaka av med
Citronpeppar*. Låt stå kallt 1-2 timmar
innan servering.
Tips! Servera som tilltugg i tunnbrödsrullar eller tillsammans med surdegskex.
RÄKRÖRA
2 dl crème fraiche
100 g räkor
1 tsk Grönsaksbuljong*
1 tsk Sallads-mix*
Rör samman alla ingredienser. Gott
till bakad potatis, rostat bröd eller i en
smörgåstårta.
SKAGENRÖRA
2 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
½ burk tonfisk
½ burk krabba
½ burk räkor
1 msk Sallads-mix*
1 tsk Citronpeppar*
finhackad dill efter smak
Blanda samtliga ingredienser och njut.
Skär skinkan i små bitar och finhacka
rödlöken. Blanda med crème fraiche och
kryddor och låt stå i kylen 1-2 timmar före
servering. Servera med bakpotatis eller
som fyllning i crepes.
Tips! Fyll tunnbröd med röran, rulla ihop
och skär i bitar för ett smidigt tilltugg.
ÄPPELRÖRA
2 dl crème fraiche
1-2 krispiga äpplen
½ rödlök
½ tsk Vitlökspeppar* eller Pepparkrydda*
Tärna äpple och finhacka rödlök. Blanda
med crème fraiche och krydda.
Tips! Blanda ned lite flytande honung för
sötare smak.
ANANASSALSA
1 burk ananas i bitar
3 tsk Limepeppar*
1 morot
1 gurka
Skala och tärna moroten i små bitar. Kärna
ur gurkan och fintärna. Blanda ihop allt
och låt dra en stund. Servera som tillbehör
till grillat eller stekt kött och kyckling.