Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 35
33
RÖROR
RÖROR FÖR ALLA SMAKER
BACON & PAPRIKARÖRA
KYCKLING- & CURRYRÖRA
2 dl crème fraiche
1 pkt bacon
1 röd paprika
2 tsk Paprikakrydda*
Pepparkrydda*
2 dl crème fraiche
1 gul lök
1 äpple
rester av kyckling
½ tsk Kycklingbuljong*
1 tsk Curry*
1 tsk Kycklingkrydda*
Skär bacon och paprika i små bitar och
fräs tillsammans. Rör ned crème fraiche
och Paprikakrydda*. Smaka av med
Pepparkrydda*.
Finhacka lök, äpple och kyckling. Fräs lök i
Curry* och tillsätt därefter äpple, kyckling
och Kycklingkrydda*. Blanda ner crème
fraiche och Kycklingbuljong* efter ett
par minuter. Småkoka en stund och låt
därefter svalna. Serveras gärna till bakad
potatis.
Tips! Gör en smarrig kycklingbaguette
genom att kyla röran någon timme och
servera sedan i en baguette tillsammans
med salladsblad.
SMARRIG SVAMPRÖRA
FÄRSKOSTRÖRA
200 g salladsost
ca 3 msk crème fraiche
1 msk olivolja
1-2 tsk Italy-mix* eller Medelhavsmix*
1 nypa Pepparkrydda*
Blanda ost, crème fraiche och olivolja i
en skål tills du fått en jämn konsistens.
Tillsätt Italy-mix* och Pepparkrydda* och
låt stå kallt ett par timmar. Servera sedan
på ostbrickan, som förrätt i krustader
med en bit tomat, eller gör varma mackor
tillsammans med kallrökt lax och picklad
rödlök.
1 dl crème fraiche
5 skivade färska champinjoner
2 msk lingonsylt
½-1 tsk Vitlökspeppar*
Blanda samtliga ingredienser och servera.
TIPS!
En röra blir oftast godare om den får stå i
kylen ett par timmar för att dra till sig och
utveckla smakerna.
En röra blir också enkelt en förrätt eller ett
gott tilltugg. Fyll till exempel skink-, lax-,
eller tunnbrödsrullar eller krustader.