Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 36
34
MARINAD
M A R I N A D E R F Ö R K Ö T T, F I S K & G R Ö N S A K E R
GRILLMARINAD
2 msk Sås Napolitane*
1 tsk Vitlökskrydda*
1 tsk Grillkrydda*
1 ½ dl olja
RÖDVINSMARINAD
SWEET & SPICY MARINAD
1 dl vatten
3 msk flytande honung
½ dl balsamvinäger
2 msk Chilikrydda*
1 msk olivolja
Rör ihop och slå över köttet, låt dra i 1-2
timmar.
MUMSIG MARINAD
½ dl vatten
½ dl färdig Sås Napolitane*
1 msk Marinad*
1 msk Italy-Mix*
1 msk Vitlökskrydda*
1 tsk Köttbuljong*
MARINAD MED HOLIDAYMIX
1 dl rött vin
1 dl vatten
1 msk Vitlökskrydda*
½-1 msk Marinad*
Blanda allt i en plastpåse. Marinera köttet
i 2-3 timmar. Vänd påsen och skaka om
några gånger under tiden.
PEPPARMARINAD
1 dl olja
1 dl vatten
3-6 tsk Pepparkrydda*
1 msk Marinad*
Blanda olja, vatten och kryddor. Tag 3 tsk
Pepparkrydda* till nötkött och 6 tsk till
vilt kött. Blanda samman allt i en stor påse
och lägg i köttet. Låt stå kallt i 3-6 timmar.
Stek i gryta eller ugn.
2 dl Coca-cola
2 msk Holidaymix*
CURRYMARINAD
Blanda noga och häll marinaden i en
plastpåse tillsammans med köttet. Låt
ligga i marinaden minst ett par timmar.
1 dl olja
½ tsk Curry*
1 tsk Vitlökskrydda*
WHISKYMARINAD
TIPS!
Marinera kött, fisk eller grönsaker i
ett par timmar, gärna över natten, för
bästa resultat. Du kan även pensla på
marinaden under tillagning.
Pepparkrydda*
Vitlökskrydda*
whisky