Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 37
35
T I L LT U G G
T I L LT U G G F Ö R A L L A T I L L FÄ L L E N
PARMAKNYTEN
FÄRSKOSTBLOMMOR
10 skivor parmaskinka
6 st soltorkade tomater i olja
150 g naturell färskost
1 krm Havsörtsalt*
1 krm Pepparkrydda*
140 g bresaola, lufttorkat kött
200 g naturell färskost
1 msk Sås Napolitane*
1-2 tsk Medelhavsmix*
Finhacka soltorkade tomater och blanda
med färskost och kryddor i en bunke.
Fördela ca 1 msk av röran i mitten av varje
skiva parmaskinka. Vik upp kanterna och
knyt ihop paketet med ett gräslöksstrå,
alternativt rulla ihop.
Bilda små skålar av bresaolan i en
minimuffinsplåt, tänk på att göra botten
platt så att de kan stå upp själva. Sätt
in i ugnen i 10 minuter på 200°. Lyft ur
skålarna och låt svalna. Blanda färskost,
Sås Napolitane* och Medelhavsmix* och
lägg en klick i varje skål.
Tips! Variera smaken genom att ersätta
soltorkad tomat med 1-2 tsk Sallads-mix*.
Tips! Bresaola kan ersättas av till exempel
parmaskinka eller salami.
VITLÖKSMARINERADE OLIVER
PASTACHIPS I UGN
1 burk svarta oliver
1 burk gröna oliver
1 dl vitt vin
2 tsk Vitlökskrydda*
½ tsk Havsörtsalt
1 krm Pepparkrydda*
250 g pasta
2 msk riven parmesanost
3 msk olivolja
2 msk Pommes frites-krydda*
½ tsk salt
Koka upp vin, olja och kryddor i en
kastrull. Låt svalna och blanda sedan ner
oliver. Låt marinera 1 dygn i kylskåp.
LAXRULLADER
1 pkt rökt lax i skivor
3 msk crème fraiche
3 msk philadelphiaost
2-3 tsk Sallads-mix*
Blanda crème fraiche, philadelphiaost
och Sallads-mix*. Lägg en klick på varje
laxskiva och rulla ihop. Servera gärna med
en skiva citron och en dillkvist.
Koka pastan al dente och häll av vattnet.
Blanda ner parmesanost, Pommes friteskrydda*, olivolja och salt. Sprid ut på
en plåt med bakplåtspapper och sätt in
i ugnen i ca 15 minuter på 200°. Vänd
pastan efter halva tiden. Servera direkt
från ugnen med en god tomatsås eller
dipp.