Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 38
36
T I L LT U G G
T I L LT U G G F Ö R A L L A T I L L FÄ L L E N
TUNNBRÖDSRULLAR MED PAPRIKA
BLOMKÅLSVINGAR
2 tunnbröd, fullkorn
2 dl crème fraiche
200 g Philadelphiaost
1 paprika
1-2 msk Löksoppa*
1 blomkålshuvud
3 dl kolsyrat vatten
150 g mjöl
60 g margarin
50 g majsstärkelse
3 msk ketchup
4 msk äppelcider vinäger
2 msk olja
2 tsk socker
2 tsk Chilikrydda*
2 tsk Kycklingkrydda*
1 tsk Vitlökskrydda*
½ tsk salt
Skär paprika i tunna stavar. Blanda
samman crème fraiche, Philadelphiaost
och Löksoppa*. Bred tunnbrödet med
röran och lägg paprikastavarna längs
ena kanten. Rulla ihop och dela i 2 cm
tjocka delar. Sätt en tandpetare i varje
och dekorera med ost, gurka, tomat eller
liknande.
DRINKPINNAR
ca 1 liter vetemjöl
3 dl ljummet vatten
3/4 dl olja
2 äggvitor, lätt vispade
1 pkt jäst
1 msk strösocker
1 tsk salt
Havsörtsalt*
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla
ingredienser och arbeta degen kraftigt.
Jäs under bakduk 1 ½ timma. Knåda
degen kraftigt på bakbord. Kavla ut degen
tunt, pensla med lite vatten och krydda.
Skär tunna remsor och lägg på plåt.
Grädda 15-30 min.
Tips! Testa attt krydda med
Medelhavsmix* eller Italy-mix*.
TIPS!
Tilltugg passar likväl för att hälsa
middagsgästerna välkomna som till en
filmkväll med familjen.
Smält margarin i en kastrull. Rör ned
äppelcidervinäger, ketchup, socker,
Chilikrydda* och Vitlökskrydda*.
Värm upp under omrörning och ställ
marnaden åt sidan. Skär blomkål till små
buketter. Blanda mjöl, majsstärkelse,
Kycklingkrydda*, olja och vatten i en skål.
Rör ner buketterna i smeten. Grädda dem
sedan i 20 minuter på galler, med en plåt
med bakplåtspapper under, på 220°. Låt
svalna i 5 minuter. Doppa buketterna i
marinaden och servera omedelbart.
Tips! Fryst blomkål innehåller mycket
vätska som hindrar marinaden från att
absorberas.
SVAMPKRUSTADER
2 dl crème fraiche
2 msk Karl-Johan svampsoppa*
½ dl riven gratängost
krustader
Blanda crème fraiche, Karl-Johan
svampsoppa* och riven ost. Fyll krustader
och grädda i ett par minuter på 175°.