Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 39
37
T I L LT U G G
T I L LT U G G F Ö R A L L A T I L L FÄ L L E N
GLUTENFRIA CROSTINI
PARSILLADEOST
1 burk kikärtor
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk olja
1 tsk Vitlökskrydda*
200 g naturell färskost
2 tsk Parsillade*
Skölj av kikärtorna och mixa alla
ingredienserna till en slät smet. Klicka ut
smeten på en plåt med bakplåtspapper
och platta ut till lika tjocklek. Grädda i 2025 minuter på 200°, vänd efter halva tiden.
Låt svalna på galler och servera sedan
med valfri röra.
SVAMPOST
VITLÖK- & PEPPAROST
2 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
½ tsk Vitlökskrydda*
1 krm Pepparkrydda*
Blanda gräddfil och crème fraiche väl. Rör
ned Vitlökskrydda* och Pepparkrydda*.
Låt stå kallt ett par timmar eller över
natten. Servera som tilltugg med kex eller
i skinkrullar.
BREDBAR FETAOST
100 g fetaost
2 msk olivolja
1 tsk Italy-Mix* eller Paprikakrydda*
Mosa fetaosten med en gaffel.
Tillsätt olivolja och Italy-mix* eller
Paprikakrydda*. Rör om ordentligt och låt
stå kallt ett par timmar eller över natten.
Servera som tilltugg med kex eller rostat
bröd.
Blanda färskost och Parsillade*. Låt stå
kallt några timmar före servering.
2 dl crème fraiche
2 msk Karl Johan svampsoppa*
Blanda crème fraiche och Karl Johan
svampsoppa*. Låt stå kallt några timmar
före servering.
LÖKOST
2 dl crème fraiche
2 msk Löksoppa*
Blanda crème fraiche och Löksoppa*. Låt
stå kallt några timmar före servering.
MEDELHAVSOST
2 dl crème fraiche
2 msk Italy-mix* eller Medelhavsmix*
Blanda crème fraiche och kryddan. Låt stå
kallt några timmar före servering.
ÖRT- & VITLÖKSOST
200 g naturell färskost
1-2 tsk Havsörtsalt*
½-1 tsk Vitlökskrydda*
Blanda färskost och
kryddor. Låt stå kallt
några timmar före
servering.