Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 4
2
PIZZA
P I Z Z A I A L L A TÄ N K B A R A F O R M E R
PIZZA NAPOLITANE
PIZZASALLAD
Pizzadeg:
2 dl vatten
2 tsk torrjäst
2 msk olja
½ tsk Havsörtsalt*
ca 5 dl vetemjöl
4 dl riven vitkål
3 msk olja
2-3 msk vinäger
1 tsk Medelhavsmix* eller Italy-mix*
Napolitanesås:
2 dl kallt vatten
5 msk Sås Napolitane*
1 msk Medelhavsmix* eller Italy-mix*
riven ost
valfri topping
Sätt ugnen på 225°. Blanda torrjäst med
ljummet vatten och Havsörtsalt*. Tillsätt
olja och vetemjöl och arbeta degen tills
smidig. Koka upp vatten, Sås Napolitane*
och Medelhavsmix* under omrörning.
Kavla sedan ut degen tunt. Fördela såsen
jämnt över degen och strö över osten.
Tillsätt valfri topping och grädda i ugnen i
ca 10 min.
Blanda olja, vinäger och Medelhavsmix*.
Tillsätt vitkål och blanda väl. Låt stå ett par
timmar före servering.
SNABBA PIZZAMACKAN
Sås Napolitane*
Italy-Mix* eller Medelhavsmix*
riven ost
Bred färdig Sås Napolitane* på en
bit bröd, krydda med Italy-Mix* eller
Medelhavsmix* och strö över ost.
Gratinera i ugnen tills osten fått en fin
färg.
TURBO PIZZA
Hönökaka
Sås Napolitane*
riven ost
valfri topping
Sätt ugnen på 225°.
Tillred Sås Napolitane* och bred över
hönökakan. Strö över ost och lägg på
valfri topping. Grädda i ugnen tills osten
smält och fått lite färg, eller ställ in i
micron på full effekt i 1 ½ min.