Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 41
DESSERT
UNNA DIG NÅGOT GOT T
VARM BRIETÅRTA
1 rund brieost
1 tomat
½ rödlök
olivolja
Medelhavsmix*
Lägg brieosten i en ugnsfast form och
ringla över olivolja. Skiva tomat och
rödlök och lägg ovanpå. Grädda i ca 10
minuter på 200°.
CHAIRUTOR
Mördeg:
450 g rumstempererat smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 citron
2 msk Chai Latte*
Sätt ugnen på 200°. Blanda samtliga
ingredienser till mördegen och dela den
sedan i två delar. Tryck ut ena halvan i
en långpanna, ca 30x40 cm stor. Riv zest
från citronen och pressa halv citronen.
Blanda med resterande ingredienser till
fyllningen. Häll fyllningen över degen och
smula den andra halvan av mördegen
ovanpå. Grädda i 30 minuter. Observera
att fyllningen stelnar först när den svalnat.
INGEFÄRSKAKOR
250 g vetemjöl
100 g socker
100 g smör
1 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk Ingefärs-Te*
Knåda samman socker, smör, ägg och
Ingefärs-Te* ett par minuter. Tillsätt sedan
vetemjöl och bakpulver och knåda till en
fast deg. Forma ca 1 msk deg till en boll
och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Upprepa med resten av degen och platta
till bollarna lite lätt med en gaffel. Grädda
i 20 minuter eller tills gyllenbruna på 180°.
VANILJBOLLAR
160 g dadlar
160 g blandade nötter
20 g Nahrovit Vanilj*
1-2 msk vatten
Kärna ur alla dadlar och mixa dem
tillsammans med nötterna. Tillsätt
Nahrovit Vanilj* och även vatten om
det behövs. Forma bollar och täck med
Nahrovit Vanilj* eller kokosflingor. Förvara
i en lufttät förpackning i kylskåp i upp till
5 dagar.
39