Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 42
40
DESSERT
UNNA DIG NÅGOT GOT T
KOLASÅS
GLASS
1 dl socker
1 msk Nahrovit Vanilj*
1 msk kakao
½ dl sirap
½ dl vispgrädde
50 g smör
3 äggulor
3 dl socker
3 tsk Nahrovit Vanilj*
3 dl vispgrädde
Koka upp och låt småkoka 3-4 min.
SMAL VANILJSÅS
5 dl mild lättyoghurt
1-2 msk florsocker
1-2 msk Nahrovit Vanilj*
2 tsk vaniljsocker
kaffefilter
Sila yoghurten genom ett kaffefilter i
1-2 timmar. Blanda sedan med övriga
ingredienser och servera.
Tips! Det går bra att använda gräddmjölk
istället för lättyoghurt.
Vispa ihop alla ingredienser. Häll upp i en
skål och frys in.
Tips! Testa att byta Nahrovit Vanilj* mot
Nahrovit Choklad* eller Nahrovit Kaffe*.
CHAI LATTEGLASS
8 äggulor
5 dl vispgrädde
1 dl socker
2-3 msk Chai Latte*
2 tsk vaniljsocker
1 Dajm
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt
vaniljsocker. Vispa grädden hårt och
tillsätt sedan Chai Latte* och krossad
Dajm. Blanda ihop allt och frys in.
INGEFÄRA- & CITRUSGLASS
2 dl kokosgrädde
250 g fryst, tärnad mango
2 bananer, frysta i skivor
5 passionsfrukter
1 tsk Ingefärs-Te*
Dela och sila av passionsfrukten. Mixa
juicen med resterande ingredienser till en
slät och fluffig glass.