Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 5
3
PIZZA
P I Z Z A I A L L A TÄ N K B A R A F O R M E R
PIZZABULLAR
MINI PIZZAMUFFINS
Pizzadeg:
2 dl vatten
1 msk olja
25 g jäst
½ tsk Havsörtsalt*
ca 5 dl vetemjöl
400 g mjöl
2 ½ dl vatten
40 g soltorkade tomater
20 g oliver
20 g finriven ost, Asiago eller Gruyere
15 g jäst
2 msk olivolja
1 tsk röd pesto
1 tsk Medelhavsmix*
1 tsk salt
Fyllning:
1 dl färdig Sås Napolitane*
100 g rökt skinka
1-2 dl riven ost
1 tsk Medelhavsmix* eller Italy-mix*
Värm vatten och matolja till fingervarmt.
Smula jäst i en bunke och rör ut med lite
av degspadet. Tillsätt sedan resten av
degspadet, Havsörtsalt* och det mesta av
mjölet. Arbeta degen smidig och låt den
jäsa under handduk i ca 30 min.
Blanda 1 dl Sås Napolitane* något
tjockare än vanligt och rör sedan ner
Medelhavsmix* eller Italy-mix*. Strimla
skinkan. Kavla ut degen på mjölat
bakbord till en rektangel. Fördela sås,
skinka och ost över degen. Rulla ihop
och skär i 16 bitar. Lägg bitarna på en
bakplåtsklädd plåt och låt jäsa ytterligare
30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda i
mitten av ugnen i ca 8 min.
Tips! Har du brått? Köp färdig pizzadeg, så
har du mellis-bullarna klara på en kvart.
Blanda mjöl, Medelhavsmix* och salt i en
skål och gör en grop i mitten. Lös jäst i
ljummet vatten och häll i gropen. Knåda
tills en smidig deg har formats. Finhacka
soltorkade tomater och oliver. Blanda
in i degen tillsammans med 2 teskedar
olivolja och röd pesto. Låt sedan jäsa i
1 timme. Smörj en muffinsplåt eller sätt
ut muffinsformar på en plåt. Dela degen
i 20 bitar. Forma små bollar och lägg i
muffinsformarna eller muffinsplåten. Strö
över ost och lite Medelhavsmix*. Grädda
i ugnen på 200° i 20-25 minuter. Pensla
sedan med olivolja och låt svalna.
Tips! Byt ut tomater, oliver och pesto mot
till exempel parmaskinka, salami eller rökt
lax för variation.