Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 6
4
TA C O K VÄ L L
F Ö R B Å D E TA C O - T I S D A G & F R E D A G S TA C O S
TACOPAJ
TACOGRYTA
Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl eller dinkel
75 g smör
3/4 dl lätt Kesella
500g färs
1 gul lök
6-7 potatisar
3 paprikor i olika färg
1 burk finkrossade tomater
2 msk Tacokrydda*
1 tsk Vitlökskrydda*
2 tsk Köttbuljong*
1 burk majs
vatten
Fyllning:
500 g köttfärs
hackad lök eller Lökkrydda*
Tacokrydda*
1 dl vatten
Topping:
2-4 finhackade tomater
1 finhackad gul lök
2 dl riven ost
2 dl créme fraiche
Blanda ingredienserna till pajdegen och
förgrädda skalet i 10 min i 200°.
Bryn köttfärsen och den hackade löken,
strö över Tacokryddan* och häll på
vattnet, låt koka ihop en stund. Blanda
ingredienserna till toppingen. Fyll
pajskalet med färsen och slå toppingen
över, gratinera i ca 20-30 min på 225°.
Tips! Om du har en stor form, gör en
dubbel sats. Du kan också köpa och
använda en färdig pajdeg.
Skala och skär potatisen i mindre bitar,
koka 10 min och häll av vattnet. Stek
den hackade löken mjuk, bryn färsen
tillsammans med kryddorna. Slå på
tomaterna, lite vatten och buljongen.
Låt sjuda minst 20 min och smaka av
med ev. mer kryddor och buljong. Tillsätt
potatisen och låt sjuda. Skär under tiden
paprika i lagom stora bitar. Tillsätt sedan
paprikabitar och majs och låt det bli varmt
före servering. Servera med ett gott bröd.
QUESADILLAS
1 pkt tortillabröd
3-4 kycklingfiléer
Tacokrydda*
1 påse riven ost
Stek kyckling i Tacokrydda*. Pensla ena
sidan av tortillabröden med olivolja. Vänd
den osmorda sidan upp, strö över ost och
sedan kyckling. Vik på mitten och stek
i stekpanna. När brödet är gyllenbrunt,
vänd och stek den andra sidan. Servera
gärna med vitlöksdipp eller salsasås.
Tips! Ersätt kycklingen med guacamole för
en krämig quesadillas.