Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 7
5
TA C O K VÄ L L
F Ö R B Å D E TA C O - T I S D A G & F R E D A G S TA C O S
TORTILLARULLAR MED TACOFÄRS
PANNKAKSRULLE MED TACOFÄRS
500 g köttfärs
2 dl crème fraiche
2 dl passerade tomater
1-2 morötter
1 lök
1 msk Tacokrydda*
1 tsk Chilikrydda*
tortillabröd
riven ost
Pannkaka:
3 dl mjölk
75-125 g smör
2 ½ dl vetemjöl
4 ägg
Finhacka lök och morötter och fräs i
matfett. Tillsätt köttfärs och bryn. Häll på
creme fraiche, passerade tomater och
kryddorna. Låt puttra 10 minuter. Fördela
i mitten av tortillabröden och rulla ihop.
Fyll en ugnsfast form och strö över riven
ost. Grädda i ugnen i 10-15 minuter på
175°. Avnjut med tacosås och vitlöksdipp.
ULTIMATE NACHOS
600 g köttfärs eller vegofärs
1 burk tacosås
300-500 riven ost
ca 400g nachochips
1-2 tsk Tacokrydda*
1-2 tsk Lökkrydda*
1 nypa Chilikrydda*
Bryn köttfärs eller vegofärs och smaksätt
med kryddorna. Använd en rymlig
ugnsfast form och täck botten med
nachochips. Strö över tacofärsen, tacosås
och ost. Varva i samma ordning tills färsen
är slut. För det översta lagret, avsluta med
endast nachochips och ost. Gratinera i
ugn i 20 minuter på 175° eller tills all ost
har smält. Servera direkt tillsammans med
vitlöksdipp, tacosås och guacamole.
Fyllning:
400 g köttfärs
2 msk Tacokrydda*
4 msk créme fraiche
ev riven ost
Sås:
2 dl crème fraiche
1 tsk Paprikakrydda*
1 tsk Vitlökskrydda*
½ tsk Grönsaksbuljong*
Koka ihop mjölk, margarin och vetemjöl
till en klump. Tag av grytan och vispa
ned äggen, ett i taget. Häll smeten i en
långpanna på bakplåtspapper. Grädda i
ca 20 min på 200°. Stek köttfärsen. Blanda
i Tacokrydda och créme fraich. Lägg
blandningen på pannkakan och rulla ihop
som en rulltårta. Blanda ingredienserna till
såsen och värm.
GUACAMOLE
2 avokado
2 msk crème fraiche
½ tsk Lökkrydda*
1 krm Citronpeppar*
1 nypa Chilikrydda*
Mosa avokado i en skål med en gaffel.
Rör ned creme fraiche och kryddor.
Servera direkt.