Alpnaering Receptbok Online - Katalog - Sida 9
KÖT T
M Ö R A K Ö T T B I TA R , S A F T I G A B I F FA R & M U S T I G A G R Y T O R
SNABB FESTGRYTA
FLÄSKFILÈGRYTA
600 g fläskfilé, fläskytterfilé eller
kycklingfilé
2-3 dl crème fraiche
2-3 dl grädde
1 tsk Köttbuljong* eller Kycklingbuljong
1 tsk Lökkrydda*
Chilikrydda*
1 skvätt kinesisk soja
1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
2 gul lök
½ vitkålshuvud
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
2 tsk Köttbuljong* eller Grönsaksbuljong*
2-3 tsk Curry*
2 tsk Vitlökskrydda*
1-2 tsk riven ingefära
Putsa köttet och skär i 1 cm tjocka skivor.
Lägg dem tätt utan att överlappa i en
rymlig ugnsfast form. Blanda lika delar
crème fraiche och grädde med buljong,
Lökkrydda och soja. Smaka av med
Chilikrydda* efter behag. Slå blandningen
över köttet så att skivorna är täckta. Tillaga
i ugnen i ca 1 timme på 150°. Rör om 1-2
gånger under tillagning. Servera med kokt
potatis och en god sallad.
LÖVBIFFGRYTA
300 g strimlad lövbiff
1 dl crème fraiche
1 purjolök
1 burk champinjoner
1 msk smör
1 msk senap
1 ½ tsk Grönsaksbuljong*
2 krm Pepparkrydda*
½ tsk salt
en skvätt soja
Finhacka purjolöken och bryn tillsammans
med kött och svamp i lite smör. Tillsätt
Grönsaksbuljong* och låt småsjuda.
Blanda i crème fraiche och senap. Koka
upp och krydda med Pepparkrydda* och
salt. Servera med pasta.
Strimla vitkål och kött, samt hacka lök.
Fräs vitkål och lök tills mjukt och lägg över
i en stor gryta. Bryn det strimlade köttet
och tillsätt Curry* mot slutet. Häll över i
grytan och tillsätt resterande ingredienser.
Låt sjuda i ca 10-15 min. Servera med ris.
FESTFILÉ
1 fläskfilé
Parsillade*
Vitlökspeppar*
Putsa filén och rulla den i Parsillade*
och Vitlökspeppar*. Bryn utsidan i en
stekpanna och lägg sedan hela filén i
en ugnsfast form i ugnen. Stek i 90° tills
köttet når en innertemperatur på 64°. Tag
ut köttet och låt vila i någon timme. Skär
3-4 mm tunna skivor och servera på en
bädd av ruccola. Strö över riven parmesan
och avsluta med att ringla över lite
balsamvinäger.
7